Va salut. Am vrut sa incerc formele de briose pe care le-am cumparat de la chioscul de ziare cu revista de retete “Delicii la cuptor” si sa folosesc mix-ul de stafide cu alune de tot felul (pe care eu le-am tradus nu stiu de ce nuci  cand le-am citit nuts ) pe care-l cumparasem dimineata din Lidl, neprogramat. Intai am umplut formele de silicon (extrem de practice, nu trebuie unse in prealabil, briosele ies foarte usor afara cand sunt coapte, nu se lipesc deloc si formele se spala simplu de tot) cu un aluat cu cascaval, ardei rosu si salam Vitality, fara E-uri, fara conservanti (si fara bani in buzunar dupa ce-l platesti, eu am luat doar 160 g…). Apoi am facut briose dulci, intampinand doua amuzante inconveniente: in primul rand, nu stiam cum sa traduc sfatul din caietul propriu de retete:  “amesteci compozitia cu spatele“. Am presupus ca am intentionat sa scriu spatula, m-am binedispus grozav si starea aceasta m-a sustinut tot timpul . Apoi, vrand sa ornez frumos briosele, socotesc sa pun mix-ul de alune deasupra, fireste. Dupa ce-am terminat de umplut formele de trandafiri (cele galbene), am realizat ca ceea ce ornasem eu era baza briosei, fundul ei si-mi zic “lasa, bine ca mi-am dat seama, formele colorate de briose le fac cum trebuie”. Si pun jos aluatul cu cacao si alunele urmand sa pun partea alba deasupra. Ideea e ca acestea nu trebuie intoarse, asa ca le-am luat iar la rand, sa le dau aspectul dorit. Mi se intampla si mie, de! Nu v-am dat retetele, cea pentru aperitive e grozava tare. Daca o vreti, mi-o cereti, daca nu neaparat, o voi scrie eu vreodata. Poate vreti sa stiti cat costa formele de briose din silicon: 6 lei=6 buc. Va recomand sa va luati 3 seturi caci veti ramane cu aluat nedistribuit altfel. Si oricum, pretul este promotional, urmatoarele produse vandute cu revista vor costa 25 lei iar revista este bilunara!  (Eu mai vreau cate ceva de la ei dar nu-mi voi permite toata colectia, nici pe departe.) Inchei pentru acum, pare ca am scris un advertorial dar nu este nicidecum asa, m-am relaxat povestindu-va ce-am facut pana acum. Sper ca pentru diseara sa scriu un articol “serios”. This slideshow requires JavaScript.