Vinul este băutura preferată a multora dintre noi. Această băutură magică este subiectul în jurul cărora apar foarte multe întrebări. Hai să vedem care sunt cele mai întâlnite.
„Dacă am o sticlă foarte veche de vin, cât valoreaza?”
Depinde. Nu toate vinurile sunt create pentru a fi învechite. Așadar, nu orice vin vechi este neapărat și bun. În plus, chiar dacă este vorba despre un vin învechit în condiții corespunzătoare, fiecare tip de vin este diferit, iar detaliile care fac diferența de la o sticlă la alta sunt multe, începând de la condițiile de depozitare, până la gust, arome sau soiul de struguri.
Dacă ești pasionat de vinuri vechi, consultă vinurile din Vinoteca Budureasca.
„Îmi place acest vin. Ce părere ai?”
După cum spune o maximă latină „de gustibus non est disputandum” sau gusturile nu se discută. Dacă ai găsit un vin care âți place, merită să te bucuri de el.
„La ce temperatură ar trebui să servesc vinul?”
Temperatura recomandată diferă de la vin la vin. Dacă achiziționezi vinul din magazinul online Budureasca, îți recomandăm să consulți fișa tehnică a vinului ales. Spre exemplu, Busuioaca de Bohotin din gama Budureasca Bristena se serveste la 10 - 12, în timp ce un vin roșu precum Feteasca Neagră din gama Budureasca Premium se servește la 18 - 20 de grade. Merlotul din gama Budureasca Organic se servește la 8 - 10 grade.
„Ce vin este recomandat pentru o petrecere?”
Când alegem vinul pentru o petrecere, ținem cont de preferințele celor care vin, de context și tematica petrecerii. Într-o seară de vară, la terasă, un vin rose sec poate fi extraordinar. Și putem alege Rose-ul din gama Budureasca Premium care este creat dintr-un mix de soiuri: Shiraz, Merlot și Pinot Noir. Acesta este versatil și se poate servi alături de carne albă, mezeluri fine, pește, fructe de mare și brânzeturi.
Dacă știm că majoritatea invitaților preferă mai degrabă un vin roșu, putem alege Feteasca Neagră din gama Budureasca Origini, care este un vin extraordinar dacă petrecerea include și o cină care include carne de porc, vânat sau pur și simplu friptură.
O întâlnire cu prietenii poate fi acompaniată de un Chardonnay din colectia Budureasca Organic. Acesta vine cu un plus de libertate în ceea ce privește asocierile culinare și se remarcă prin gustul intens.
Poți alege vinurile Budureasca datorita calității lor, dar și varietății, întrucât aici ai garanția că găsești ceva pe gustul tău, care să se potrivească la orice ocazie. De la roșu, la rose sau alb, sec, demisec, demidulce sau dulce, soiuri românești sau de peste hotare, multitudinea de opțiuni este la dispoziția ta.