Nu trebuie sa fii un mare cunoscator al vinului pentru a sti cateva informatii de baza despre aceasta bautura, astfel incat sa iti fie cat mai usor sa alegi o sticla de calitate la nevoie. Vinul rosu este, pentru multi, cel mai bun, si poate fi caracterizat in numeroase moduri, folosind termeni care, totusi, ii pot pune in dificultate pe unii. Vinurile pot fi seci, demiseci, demidulci sau dulci, iar diferenta intre acestea consta in cantitatea de zahar rezidual pe care o contine vinul.

Procesul de fermentatie este cel in urma caruia are loc transformarea, descompunerea si alterarea substatelor organice produs de microorganisme si este necesar pentru obtinerea vinului. In anumite cazuri pot exista anumite cantitati de zahar rezidual in vin, insa in alte situatii se poate adauga zahar dupa procesul de fermentatie. Vinul sec nu contine zahar rezidual, pe cand in cazul celui demisec, demidulce sau dulce se poate adauga zahar.

In general, vinurile seci sunt considerate mai sofisticate si mai complexe, iar fiecare pahar cu vin poate fi o adevarata experienta. In functie de maiestria oenologului se pot pune in valoare anumite nuante, arome si gusturi ale strugurilor, astfel incat sa se atinga un vin special. Vinuri rosii seci de inalta calitate se gasesc la Crama Budureasca, locul in care oricine are sanse mari sa isi gaseasca noul vin preferat.

Strugurii rosii care dau viata vinurilor pot fi caracterizati pe scurt. Strugurii de Merlot se aleg pentru vinurile usoare care pot fi acompaniate cu preparate din carne si din peste. Pinot Noir sunt struguri din care se obtin vinuri ce se pot imbina cu preparate in sos, mancaruri picate si carne. Strugurii Cabernet Sauvignon dau viata unui vin rosu usor picant care se consuma, de regula, cu preparate din carne rosie. Pentru ca vinurile obtinute din struguri Shiraz sa fie puse cu adevarat in valoare se pot consuma alaturi de preparate din carne.


Daca esti in cautarea unor vinuri rosii seci de inalta calitate, ai toate sansele sa gasesti in cadrul magazinului online al Cramei Budureasca. Shiraz din gama Budureasca Premium este un vin care se remarca prin culoarea sa rubiniu inchis, avand nasul complex dominat de arome de mure. Acesta este corpolent, cu taninuri ferme si gustul sau intens de fructe de padure este completat cu accente fine de piper. Se poate consuma alaturi de preparate picante din carne tocata sau din carne de vita. Indiferent ca alegi sa gatesti sau sa servesti mancarea preferata la restaurant, alaturi de acest vin te vei bucura de libertate deplina la alegerea mesei.

Cabernet Sauvignon din gama Budureasca Clasic are toate sansele sa te cucereasca de la primul pahar. Atrage prin culoarea sa rubinie, cu nasul vegetal si note intense de fructe de padure. Vinul este corpolent, cu o structura complexa, este foarte bine echilibrat si se remarca prin gustul placut de mure coapte si afine. Se poate consuma alaturi de fripturi, atat din carne de porc, cat si de vita, gatite la cuptor, la gratar sau in tigaie.

Feteasca Neagra din gama Budureasca Premium este un alt vin sec de inalta calitate din portofoliul Budureasca. Culoarea sa rosu rubiniu inchis este deosebita, iar aromele fine de gem de prune si cuisoare sunt o adevarata placere. Se simte placut pe palatin datorita gustului intens de prune, mure, vanilie si piper negru. Taninurile sunt catifelate si confera acestui vin o buna structura si o textura cremoasa. Il poti servi alaturi de preparate traditionale romanesti sau internationale din carne de porc sau vita la o temperatura intre 18 si 20 de grade.