Dacă ești în căutarea unei aventuri noi, atunci acum este momentul în care să poți mergi într-o călătorie în Egipt, unde basmele și poveștile devin realitate. O plimbare printre străduțele bazarului din Cairo sau o vizită la Deșertul Alb trebuie să se afle pe lista ta de obiective turistice de vizitat. Fiecare obiectiv turistic spune o poveste și fiecare paisaj va rămâne bine întipărit în mintea ta pentru o perioadă foarte lungă de timp. Fiecare colț al acestei țări spune o poveste și fiecare locuitor pare desprins din vechile legede ale Seherezadei, iar o vacanță în Egipt în 2021 poate fi prilejul perfect pentru a face o călătorie în timp.

Mânăstirea Sfânta Ecaterina

Aflată la poalele Muntelui Sinai, acolo unde Moise a primit cele 10 porunci, încărcătura emoțională de care este înconjurată Mănăstirea Sfânta Ecaterina este una cu totul și cu totul specială. Aceasra se află în mijlocul deșertului și adăpostește între pereții săi o colecție fascinantă de iconografie religioasă, artă și manuscrise vechi de câteva sute de ani. Poți ajunge aici cu o cămilă și te poți bucura astfel de o experiență autentică oferită de frumusețile Egiptului.

Deșertul alb

Deșertul Alb este considerat una dintre minunile Egiptului, iar cei care au reușit să-l  viziteze deja sun dovada vie a faptului că acest lucru este adevărat. Peisajul fascinant, cu care te vei intersecta va fi asemenea unui vis devenit realitate, mai ales pentru iubitorii de fotografie. Unele dinte cele mai fantastice și mai superbe peisaja din întregul Egipt vor sta în fața ta, iar frumusețea lor cuceritoare va fi o amintire greu de uitat.

Muzeul Egiptean din Cairo

Cunoscut ca fiind unul dintre cele mai mari muzee din lume, Muzeul Egiptean din Cairo este locul care adăpostește comori ascunse ale faraonilor. Dacă ajungi în Cairo, cu siguranță nu trebuie să îl ratezi pentru nimic în lume. Acesta a fost construit într-un vechi conac roz, cu pereții decorați, iar astăzi este gazda unora dintre cele mai valoroase exponate din lume. Vei putea descoperi și afla mai multe despre Regele Tutankamon, cel al cărui legendă este cunoscută de către toată lumea și își vei da seama în scurt timp că fiecare piesă este  dovada a unei culturi unice.

Cartierul islamic din Cairo

Pentru o experiență autentică în Egipt trebuie să faceți o plimbare în carterul islamic al capitalei Cairo, care adăpostește moschee, madrassas și monumente care datează din cele mai vechi timpuri. Labirintul de bazaruri pe care până acum l-ai zărit doar în filme și povești este acum în fața ta, iar culorile și mirosurile superbe de îmbie să intri și să rătăcești printre ele. Parfumurile, ceramica, hainele sau condimentele te așteaptă, iar clipele petrecute aici vor fi de neuitat.