ISO 22000 este un standard international care defineste cerintele pentru un sistem de management al sigurantei alimentelor care acopera nevoile din toate organizatiile din lantul alimentar de la producator si pana la consumator.

Cu alte cuvinte, ISO 22000 este un standard international, potrivit pentru toate companiile si firmele care fac parte din lantul alimentar, inclusiv organizatii aferente, cum ar fi producatorii de echipamente, materiale de ambalare, agenti de curatare, aditivi si ingrediente etc.



Astfel, putem spune ca ISO 22000 se adreseaza companiilor care doresc sa isi integreze sistemul de management al calitatii, de exemplu ISO 9001 si sistemul lor de management al sigurantei alimentelor. Standardul combina elemente-cheie recunoscute in general pentru asigurarea sigurantei alimentare din tot ceea ce inseamna lant alimentar, inclusiv:

-       Comunicare interactiva

-       Managementul sistemelor

-       Controlul riscurilor pentru siguranta alimentelor prin programe specifice

-       Imbunatatirea si actualizarea continua a sistemului de management al sigurantei alimentelor

-       Acopera majoritatea cerintelor standardelor de siguranta alimentara pentru comerciantii de alimente

-       Structura este aliniata la clauzele sistemului de management al standardelor ISO 9001 si ISO 14001

-       Ajuta la comunicarea pericolelor cu partenerii din lantul de aprovizionare

Care sunt avantajele ISO 22000?

  1. Introduceti principiile proceselor recunoscute la nivel international in afacerea dumneavoastra
  2. Oferiti incredere furnizorilor si partilor interesate in ceea ce priveste produselor pe care comercializati
  3. Implementati aceste controale de risc pe intregul lant de aprovizionare
  4. Asigurati transparenta in ceea ce priveste obligatiile si responsabilitatea
  5. Imbunatatiti si actualizati continuu sistemele pentru a le mentine eficiente

Problema managementului sigurantei alimentelor a facut ca titlurile multor ziare din intreaga lume, astfel incat acestea sa ajunga la punctul in care orice companie care alege sa o ignore va trebui sa sufere consecintele. Prin obtinerea certificarii ISO 22000 va veti dovedi angajamentul fata de siguranta alimentelor si respectarea reglementarilor respective privind siguranta alimentelor, iar ISO Standard va sustine din acest punct de vedere.

Prin obtinerea certificarii ISO 22000 la ISO Standard veti dovedi clientilor si partilor interesate dedicarea fata de siguranta alimentelor. In plus, veti obtine o certificare recunoscuta la nivel global pentru managementul sigurantei alimentare si veti invata toate procesele si politicile necesare pentru a atenua riscurile si a imbunatati responsabilitatea, dar si transparenta. Acest lucru va va oferi un avantaj competitiv datorita imbunatatirii reputatiei brandului, ceea ce va duce la cresteri economice ale afacerii pe care o aveti.

Odata cu cresterea cererii clientilor pentru produse alimentare sigure si a cererii de ingrediente alimentare sigure de catre procesatorii de alimente, certificarea ISO 22000 devine o necesitate pentru orice organizatie, dovada faptului ca cererile la ISO Standard au crescut. Obtinand certificarea ISO 22000, veti dovedi ca indepliniti cerintele cerute si veti spori increderea clientilor in produse. Acesta este motivul pentru care expertii nostri se vor asigura ca va sustin, in asa fel incat sa fiti firma de incredere de care avem nevoie cu totii.