Vinul rosé a devenit preferatul tuturor pe perioada verii datorita prospetimii sale, insa acesta poate fi servit pe tot parcursul anului. Tot mai multi producatori includ in portofoliul lor vinuri rosé, astfel ca merita sa le descoperi pe cele mai bune. Noi avem cateva preferate:

Bedrock Ode to Lulu este un vin produs in regiunea Sonoma din California. Este corpolent, fructat, plin de prospetime si poate fi servit alaturi de o multime de preparate si in nenumarate contexte: la o terasa, la cina, dar si in fata televizorului la un film sau langa o carte buna. 

Cavalchina Bardolino Chiaretto este dedicat celor care iubesc vinul italian, fiind produs in nordul tarii, in apropierea lacului Garda. Este proaspat, complex, are gust de capsuni completate cu note tropicale, o aciditate buna si un final lung. Poate fi partenerul perfect pentru vara lui 2022.

Chêne Bleu Le Rosé este un vin frantuzesc produs pe valea Ronului si ideal pentru cei care vor sa se bucure de calitate fara sa plateasca o mica avere. Este bogat, intens, cu note florale si un gust echilibrat de grapefruit si coacaze. Se intelege de minune cu preparatele din fructe de mare si peste.

Un alt vin american de calitate dedicat iubitorilor de rosé este Chronic Cellars Pink Petals produs in pasul Robles, California. Culoarea sa roz are o tenta portocalie si cucereste cu gustul sau de ciocolata neagra, mere si capsuni. Incearca-l si nu vei regreta!


Clos Cibonne Tibouren Rosé Tradition este un vin frantuzesc produs in regiunea Provence si este dedicat celor care vor un vin cu o expresie unica. Este usor corpolent, cu o textura deosebita si foarte aromat. S-a invechit pentru 12 luni in butoaie de stejar pentru a putea retine mai bine aromele de coacaze, coaja de citrice si condimente picante. De asemenea, este un candidat foarte bun pentru invechire la sticla.

Vinurile rosé au devenit tot mai populare in ultimii ani, fiind preferate de catre cei care isi doresc o bautura racoritoare, aromata si plina de prospetime. In plus, acestea se dovedesc a fi foarte versatile la capitolul asocieri culinare, motiv pentru care pot fi servite alaturi de o multime de preparate, dar si in numeroase contexte. Vinul rosé produs de Crama Budureasa chiar nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind deja renumit pentru calitatea sa. Vinurile se obtin doar din cei mai buni struguri, iar acestia dau viata unor cupaje sau soiuri pure cu calitati unice.

Rosé din gama Budureasca Clasic este un vin de inalta calitate si accesibil ca pret care face parte din portofoliul Cramei Budureasca. Nu sunt multe vinuri in tara noastra care se pot ridica la rangul celor produse la Dealu Mare unde in componenta vinului intra doar cei mai frumosi struguri. Se preseaza cu grija pentru obtinerea culorii dorite de oenolog, iar pe aceasta cale se pastreaza aromele primare ale mustului care redau mai apoi fructuozitatea si aromele deosebite. Incanta prin culoarea roz pal si cu aromele de fragi, zmeura si cirese, fiind completat de notele fine de trandafir. Gustul aminteste de fructele de vara, este foarte bine echilibrat, iar aciditatea proaspata promite un postgust lung, curat. Plin de eleganta si usor de baut, acest vin se poate servi alaturi de diferite preparate din peste, fructe de mare, mezeluri fine, salate sau branzeturi proaspete. Pentru evidentierea tuturor calitatilor sale se recomanda servirea la o temperatura intre 7 si 9 grade. Vinul rosé de la Budureasca chiar poate sa cucereasca pe oricine, astfel ca merita sa descoperi mai multe optiuni direct in magazinul online.