Cand te gandesti la concediu, te gandesti la o vacanta de sapte sau zece zile, undeva in strainatate, la cazare in hotel de cinci stele si la experiente inedite. De obicei ne luam concediu vara sau iarna, cand mai toata lumea e plecata in vacante.

Concediu nu inseamna doar o perioada lunga in care nu faci nimic si te relaxezi cat mai departe de casa. Poti sa ai un mini-concediu si in restul anului, atuni cand simti ca esti prea obosit si prea stresat. Decat sa stai in casa si sa pierzi timpul trei sau patru zile in incercarea de a te recupera cumva, mai bine pleci intr-o mica vacanta, intr-o zona frumoasa, unde sa ai de toate, inclusiv cazare excelenta.

Trei sau patru zile intr-un complex turistic aflat intr-o zona cu aer curat si peisaje deosebite iti vor face mult mai mult bine decat trei zile petrecute prin magazine, in mall sau in casa, urmarind filmele sau serialele preferate. Avem nevoie de cat mai multe iesiri la aer curat pe o perioada prelungita, mai ales daca lucram intr-un domeniu in care stresul e permanent si ajungem acasa epuizati si obositi.

Din cand in cand un weekend doar pentru tine, petrecut alaturi de familie sau de prieteni va insemna un boost excelent de energie, vei lucra mai bine si vei fi mai relaxat la job, te vei simti foarte bine in saptamana ce urmeaza. Nu esti convins ca o escapada in weekend e tot ce ai nevoie ca sa poti trece peste momentele dificile din timpul anului? Iti dam mai jos cateva motive sa iti planifici cat mai multe escapade chiar si in weekend.

·        Un weekend petrecut alaturi de familie, intr-un complex turistic, de exemplu, te va ajuta sa iti limpezesti gandurile. Daca esti stresat mereu si incerci sa ai idei bune de fiecare data la job s-ar putea sa ajungi intr-o zi sa nu mai poti face fata presiunii de acolo. Asa ca ar fi de preferat, cand poti si ai timp, sa planifici escapade in locuri superbe, sa te cazezi la un complex turistic cu de toate pentru patru sau cinci zile si sa te relaxezi. Atat, nimic altceva. Vei vedea ca vei avea idei mai bune, vei gandi mai usor si vei gasi raspunsuri la toate problemele care apar, vei intelege mai bine ce ai de facut in privinta vietii personale;

·   Escapadele in weekend iti permit sa ai ceva mai mult timp si pentru familie. Daca toata saptamana nici nu apuci sa discuti cu sotia, sa iti vezi copiii, ar fi cazul sa te gandesti serios la un weekend prelungit petrecut la un complex turistic. Vei fi aproape de ei, te vei juca cu micutii, veti avea amintiri impreuna si te vei simti bine in compania lor;

·   O iesire in weekend, intr-o zona care iti permite sa te relaxezi iti va aduce numeroase beneficii pe zona sanatate. Te relaxezi, iti poti trata anumite afectiuni daca alegi un complex turistic cu bai sarate, cum e si complexul Soimul din zona Telega bai, cu namol mineral slab sulfuros, cu salina si ape calde, cu temperaturi de 30 de grade Celsius mai mereu. Camerele pentru doua sau trei persoane, cazarea la Butoaie, accesul la zonele principale din complex odata ce ai achizitionat un pachet din cele sase propuse de complex, parcarea proprie, restaurantul cu meniu a la carte si barul, toate te asteapta oricand. Scapi de stres, te relaxezi mai usor, vei dormi mai bine dupa ce te intorci de la Complexul Soimul baile Telega;

·   Esti mai creativ dupa cateva zile de relaxare. Daca lucrezi intr-un domeniu unde e nevoie de multa creativitate si trebuie sa vii mereu cu idei noi, o escapada de weekend te va ajuta enorm sa iti gasesti acele idei pe care le vei folosi in urmatorul proiect. Cand esti relaxat iti vin ideile mai repede, creativitatea depinde de relaxare si de mediul in care te afli, deci o iesire de patru sau cinci zile, intr-o zona frumoasa, te va ajuta enorm sa fii si mai creativ.