Încălzirea electrică în pardoseală este unul dintre cele mai confortabile sisteme care există pe piață în acest moment. Însoțită de o izolare bună, aceasta permite economii semnificative de energie și poate fi instalată în timpul lucrărilor de construcție sau renovare.

Principiul și funcționarea încălzirii electrice în pardoseală

Acest sistem oferă căldură constantă, radiantă și plăcută, funcționând datorită unei configurații de țevi de încălzire, distribuite pe toată suprafața podelei.

Încălzirea electrică prin pardoseală este de obicei instalată în timpul construcției, dar poate fi integrată și ca parte a lucrărilor de renovare. Instalarea acestui tip de încălzire trebuie efectuată de un profesionist calificat. Înainte de efectuarea lucrării, este esențial să se ia în considerarea e dimensionarea sistemului de încălzire conform standardelor specificate în caietul de instrucțiuni.

Diferite tipuri de încălzire electrică în pardoseală

Există două tipuri de încălzire electrică prin pardoseală, respectiv pardoseală radiantă electrică și încălzire prin pardoseală cu acumulare.

Prima variantă este cel mai economic sistem de instalat, pentru că poate fi fixat cu ușurință în timpul lucrărilor de renovare. De asemenea, această opțiune permite o difuzie rapidă a căldurii, oferind astfel un real confort de utilizare. Pentru a permite această încălzire rapidă, învelișul cablului nu trebuie să depășească 5 cm ca grosime. Pentru un confort optim, locuințele dotate cu pardoseală  electrică radiantă trebuie să aibă la bază o izolare termică de calitate.

Încălzire electrică în pardoseală

Pardoseala de acumulare electrică, numită și pardoseală mixtă, combină încălzirea în pardoseala cu una sau mai multe căi auxiliare, precum ar fi caloriferele. De regulă, această variantă este preferată mai ales în situațiile în care proprietarii locuiesc în zone mai dificile din punct de vedere termic pe timp de iarnă.

Spre deosebire de prima variantă, aceasta din urmă a fost concepută pentru a stoca căldura produsă pe timp de noapte prin utilizarea unei șape groase integrate din beton. Această căldură, concepută în funcție de temperatura exterioară, este degajată și în timpul zilei. Și, dacă este necesar, încălzirea suplimentară este asigurată de transmițătorul auxiliar. Acest sistem permite economii semnificative la factura de energie electrică, astfel încât nu veți mai avea surprize atunci când veți primi factura la electricitate sau căldură.

Iată cât de ușor se pot găsi soluții pentru situații cu care vă confruntați în fiecare sezon de iarnă, când temperaturile scad drastic, în special în zonele de munte, când iarna temperatura minimă poate ajunge chiar și până la -25 de grade.

Pentru consultanță de specialitate și pentru cele mai potrivite sfaturi pe care le puteți primi cu privire la decizia de a lua sau nu un sistem de încălzire în pardoseală electrică, vă așteptăm pe site-ul nostru www.maricon.ro. O echipă profesionistă vă va răspunde la toate curiozitățile pe care le aveți.