În prezent, încălzirea în pardoseală este cea mai bună modalitate de a furniza căldură și este o soluție atractivă de încălzire a locuinței. Ce ar putea fi mai confortabil decât să poți merge acasă desculț atunci când pământul emite căldură benefică și blândă? Încălzirea în pardoseală s-a dovedit, de asemenea, a fi una dintre cele mai economice soluții, deoarece acum funcționează la temperaturi scăzute cu rezultate foarte bune.

Funcționarea și instalarea încălzirii prin pardoseală

Spre deosebire de caloriferele care disipă căldura local, încălzirea în pardoseală este un radiator „distribuit”. Integrat in podeaua casei, incalzeste uniform toate camerele. Este format din tuburi atașate la izolație din polistiren. Totul este așezat pe plăci de beton ale casei și apoi acoperit cu mortar de beton turnat peste țevi. După aceea, aveți la dispoziție o varietate de opțiuni, cum ar fi pardoseli cu gresie, marmură încrustată sau parchet. Principiul încălzirii prin pardoseală, care poate fi alimentată cu apă sau electricitate, este simplu și eficient pentru orice tip de locuință, iar la Maricon veți găsi o varietate de oferte grozave care merită verificate.

Pentru a fi sigur, încălzirea prin pardoseală încălzește întreaga suprafață a podelei și aerul din interior la temperaturi scăzute. Apa la temperatura foarte joasa (40°C) circula in reteaua de conducte instalata in sapa de beton. Acesta din urmă stochează căldura generată, care este apoi disipată prin radiație. Temperatura podelei este întotdeauna confortabilă și nu prea fierbinte. Nu trece niciodată peste 28°C și garantează o podea caldă atunci când te trezești.

Cu toate acestea, cele mai bune transmițătoare sunt cele care funcționează pe apă caldă, care este mai fiabilă și consumă mai puțină energie decât sistemele electrice. Încălzirea în pardoseală are și un efect reversibil. Pe măsură ce îți încălzește casa iarna, reduce și temperatura cu 3 până la 5°C și funcționează ca un aparat de aer condiționat vara.

O soluție de încălzire aparent ideală... încălzire prin pardoseală

● Foarte confortabil: Primul avantaj al încălzirii prin pardoseală este confortul pe care îl oferă. Distribuie uniform caldura placuta in toata casa si este singurul sistem de incalzire in pardoseala care iti ofera o pardoseala moderat calda. Nu este nevoie de papuci iarna.

● Invizibil: Spre deosebire de alte solutii de incalzire, incalzirea in pardoseala este complet integrata in casa dumneavoastra, oferindu-va libertate deplina in mobilarea si decorarea locuintei dumneavoastra.

● Silențios: Ca parte a șapei de beton, încălzirea prin pardoseală nu generează nicio poluare fonică

● Ieftin: Incalzirea in pardoseala ramane cea mai economica solutie de incalzire si este recomandata in special pentru constructii noi sau reparatii majore.