Cunoscută în lumea recuperării medicale pentru rezultatele pe care le oferă și pentru modalitatea simplă de funcționare, fizioterapia cu laser este utilizată de profesioniștii din domeniu de mai bine de 30 ani.

Sportivii, adepții terapiei fizice cu laser

Pentru sportivi, această terapie oferă o recuperare mai rapidă după accidentare, ca parte a pregătirii lor sportive, deoarece crește viteza de reparare a țesutului muscular. Deci, pentru un sportiv, este un tratament eficient pentru a-l readuce în joc cât mai repede posibil.

Cum funcționează terapia?

Fizioterapia cu laser este un instrument terapeutic, care nu emite căldură și, prin urmare, nu vă poate deteriora țesuturile umane. Mai mult decât atât, această terapie este o metodă care trimite un „impuls” țesuturilor, pentru a se repara. De asemenea, de-a lungul anilor, s-a demonstrat că această terapie ajută pielea în caz de rană deschisă, dureri articulare, dureri neuronale, dureri musculare și dureri de tendoane, fără să ofere vreo senzație de disconfort sau arsură a pielii.

Un plus de vindecare

S-a demonstrat de nenumărate ori faptul că fizioterapia cu laser este un tratament eficient pentru toate patologiile acute sau cronice ale sistemului musculo-scheletic. Acest tratament este dovedit, non-invaziv, sigur și ieftin.

Cum are loc impactul laserului?

Sistemul funcționează prin fascicule de lumină care pătrund sub piele, iar acestea permit regenerarea celulară, fapt ce face posibilă reducerea inflamației și ameliorarea durerii. Lumina laser accelerează procesul natural de vindecare al corpului cu 50% și stimulează permanent vindecarea țesuturilor, lucru care ajută la dobândirea unei stări fizice cât mai bune pe o perioadă lungă de timp.

Cum vă poate ajuta fizioterapia cu laser?

Trebuie să știți că această formă de vindecare vă ajută să revenți mai repede la activitățile zilnice sau la sportul preferat și oferă o calitate mai bună a vieții. Acest tratament funcționează la fel de bine și în cazul pacienților vârstnici, care suferă de câțiva ani de dureri de genunchi și articulații. Și, așa cum am precizat și mai sus, sportivii sunt primii care ar trebui să încerce terapia cu laser, dacă vor să se întoarcă cât mai repede pe terenul de joc.

Cum funcționează laserul?

Așa cum știm deja, laserul funcționează prin administrarea de energie luminoasă celulelor în care se află leziunea. În majoritatea cazurilor, pacienții nu simt nimic sau, dacă simt ceva, atunci nu este vorba decât de căldura degajată în timpul tratamentului. Majoritatea constată adesea o primă schimbare după 3 până la 4 tratamente și apoi o îmbunătățire constantă. Pentru unii, se simt schimbări pozitive semnificative încă de la primele 2-3 tratamente. Așadar, depinde doar de modalitatea în care răspunde corpul dumneavoastră la toate aceste impulsuri ce vin pe calea undelor.

Vreți să încercați? Programați-vă chiar azi la o ședință în clinica noastră de recuperare medicală – MovKinetic!