Capitala Olandei rămâne una dintre cele mai interesante atracții turistice pe care tot mai mulți pasionați de călătorii în Europa le aleg. Astfel, dacă vreți să vă puneți la punct toate detaliile necesare unui city break de excepție în Amsterdam, trebuie să știți exact ce merită să vizitați și unde trebuie să ajungeți neapărat, atunci noi ne-am propus să vă face cunoscute câteva dintre cele mai cunoscute locații pe care merită le bifați.  

Așadar, Fabrica de Vacanțe vă trimite într-un city break în Amsterdam, profitând de multiplele oferte pe care le avem disponibile în acest sezon de iarnă.

Iată ce nu ar trebui să ratați dacă ajungeți aici!

Muzee de excepție

Muzeul cu cea mai mare colecție de picturi de aici este cel care poartă numele marelui artist plastic Vincent Van Gogh. Din cauza numărului mare de vizitatori în sezonul de vârf, trebuie să rezervați biletul din timp, pentru a fi siguri că veți prinde ocazia de a intra.

Experiențe pentru iubitorii de bere

La Heineken Experience se află în cea mai veche fabrică de bere a Heineken. Turul interactiv de 90 de minute vă va povesti cam tot ceea ce vreți să aflați despre istoria, procesul de producție și tehnicile de marketing ale celui mai faimos brand de bere din Țările de Jos.

Parcuri deosebite

Vondelpark este cel mai mare parc urban din Amsterdam. Intrarea aici este gratuită și există iazuri, fântâni, statui, o grădină de trandafiri, o ceainărie și multe altele locuri în care puteți petrece timp de calitate, în liniștea naturii. Mai mult decât atât, aici sunt frecvente concerte și teatre în aer liber.

De Dam, un loc numai bun pentru shopping

În piața centrală din Amsterdam veți găsi Palatul Regal din Amsterdam, Nieuwe Kerk și Monumentul Național. În plus, pe această piață se află și magazinul de lux „De Bijenkorf”. O altă atracție pe care o puteți vizita aici este muzeul de ceară Madame Tussaud.

Cartiere celebre

Jordaan este un cartier tipic muncitoresc din centrul de vest al orașului. Zona a fost construită în secolul al XVII-lea și are case foarte frumoase, multe restaurante și magazine. Cartierul este cunoscut pentru muzica sa olandeză care se aude în surdină în fiecare zi. Jordaan este un cartier distractiv pe care îl puteți explora pe cont propriu într-un city break în Amsterdam.

Nu ratați câteva plimbări cu bicicletele

Amsterdam este un oraș în care mersul cu bicicleta este modalitatea perfectă de a vizita multe locuri într-un timp foarte scurt. Odată ce ați ajuns aici, puteți să vă rezervați o bicicletă preț de câteva ore și să începeți să vizitați frumusețile zonei în care vă aflați. În mod sigur, vă va plăcea și vă va relaxa