Implantul dentar este o procedură eficientă în cazul pacienților care din diverse motive au dinți lipsă. Are multiple avantaje, precum: înlocuiește cu succes un dinte care a căzut sau care nu mai poate fi salvat, are o durată de viață îndelungată, nu necesită deteriorarea altor dinți pentru a fi instalat, nu presupune durere sau o intervenție de durată foarte mare. În plus, în urma unei astfel de proceduri pacientul își va recăpăta zâmbetul, dar și funcționalitatea danturii, ceea ce îi poate schimba foarte mult calitatea vieții.

Ca medic, trebuie să îți informezi pacienții în privința tuturor aspectelor legate de o astfel de procedură și trebuie să știi în mod clar care sunt persoanele care nu sunt eligibile sau asupra cărora intervenția poate fi una cu rezultate mai puțin dorite:

      cele care sunt mai înaintate în vârstă (peste 65 ani), deoarece riscul de a pierde implantul este mai mare și timpul de vindecare mai îndelungat;

      cele care suferă de diverse afecțiuni cronice și au nevoie de tratamente care nu sunt compatibile cu cele necesare într-o astfel de intervenție;

      fumătorii, deoarece substanțele din tutun pot afecta durata de vindecare, dar și rezistența implantului;

      copiii care nu au încheiat etapa de creștere permanentă a dinților;

      pacienții care suferă de boli care afectează oasele sau boli sistemice grave;

      persoanele care au alergie la diverse substanțe folosite la anestezie.

Procedura aceasta trebuie urmată în mod firesc, respectând toate etapele necesare, ca la final, pacientul să se poată bucura de rezultate.

Pentru început, persoana în cauză se prezintă la cabinetul medicului dentist, unde are loc o consultație și o discuție din care va afla dacă îndeplinești criteriile de eligibilitate generale. Apoi, pentru un plus de siguranță, sunt cerute anumite analize medicale, urmând ca mai apoi să mai ai o discuție cu pacientul în ceea ce privește rezultatele obținute.

Dacă aceste etape, mai departe, ce urmează este intervenția în sine, caz în care, medicul specialist va anestezia pacientul, după care va insera implantul și va coase gingia. După circa 10 zile pacientul revine pentru a-i fi îndepărtate firele, iar după perioada de vindecare se fixează bontul și coroana dentară.

Pentru persoana care merge la medic pentru astfel de servicii, totul pare simplu, dar pentru specialist sunt necesare o mulțime de instrumente și aparate, timp, răbdare și mai ales cunoștințe.

Ca totul să se desfășoare în cele mai bune condiții, trebuie să ai la îndemână toate instrumentele necesare. În cazul în care vrei să refaci stocul, la Edwards Dental găsești tot ce ai nevoie (linguri de amprentă, freze, clești, excavator dentar, aspirator, ace etc.). Intră pe site, comandă cele necesare și bucură-ți pacienții cu servicii de înaltă calitate, pentru a reveni apoi la tine cu plăcere.